28 Січня 2020
Новини

26 мільйонів євро для України: ЄС підтримає сільське господарство і фермерів

26 мільйонів євро для України: ЄС підтримає сільське господарство і фермерів

Гроші скерують на підтримку земельної реформи і створення програм фінансування для фермерів.

Євросоюз виділить Україні 26 млн євро на підтримку розвитку сільського господарства і малого фермерства, повідомляє Новий час.

Відповідну угоду підписали в Брюселлі український уряд і Європейська комісія 28 січня. Документ був підписаний в рамках засідання Ради Асоціації Україна-ЄС віце-прем'єром з питань європейської інтеграції Дмитром Кулебою і європейським комісаром з питань Європейської політики сусідства та розширення Олівером Варга.

У пояснювальній записці до угоди уточнюється, що метою його підписання є залучення допомоги ЄС для розвитку «Більш інклюзивного та конкурентоспроможного аграрного сектора, орієнтованого на зростання і сталий розвиток малих і середніх фермерських господарств і малих і середніх підприємств».

Виділені кошти планують направити на підтримку земельної реформи шляхом об'єднання державного земельного кадастру та державного реєстру майнових прав, реформи установ і системи землекористування. Також фінансову допомогу планують направити на створення грантових програм для фермерів, які повинні посприяти «Забезпечення доступу малих фермерських господарств до фінансування».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, гроші
В тему