28 Січня 2020
Новини

Собака на протезах «усиновив» двох цуценят і кошеня

Собака на протезах «усиновив» двох цуценят і кошеня

Майя потрапила до Центру адаптації бездомних тварин на Львівщині з відрубаними кінцівками. А сьогодні вона «виховує» трьох діток – двоє цуценят і кошенятко.

Для собаки назбирали гроші на протези, почалася реабілітація, йдеться у публікації в газеті «Твій вибір».

«Реабілітація була довга і складна, – згадують у Бродівському центрі адаптації бездоглядних тварин. – Коли Майю привезли, вона була хвора на анорексію, підшкірний кліщ, мала апатію та поганий апетит. Лікар призначив для неї лікування, склав програму реабілітації. За 8 місяців Майя набрала 10 кг».

Взимку до Центру реабілітації зателефонували: є знахідка – на смітник викинули 12 цуценят. Однак на момент прибуття працівників центру було знайдено тільки трьох.

«Де були інші – не знаємо досі, – згадують у центрі. – А ті, троє, котрих побачили, не подавали ознак життя. Не ворушили губами, не скавунчали, геть промерзли на морозному повітрі. Ніхто не міг сказати напевне, чи вони виживуть».

Привезли цуценят до центру, почали відігрівати, тоді на них звернула увагу Майя. Певно, тьохнуло серце, спрацював материнський інстинкт. Коли цуценятам стало краще, вони почали шукати їжу і мамине молоко, стали ссати Майю. За якийсь час в неї дійсно з'явилося молоко.

На жаль, з трьох підібраних цуценят вижило тільки двоє. Натомість до малечі приєдналося двомісячне кошеня – Майя теж прийняла його у сім’ю. Поки що собаці важко ходити на протезах – на заваді ожеледиця та мороз на вулиці. У Центрі реабілітації переконані: незабаром потеплішає, і Майя легко призвичаїться до протезів, бігаючи по ґрунту й траві.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: собаки, тварини, безпритульні
В тему