26 Січня 2020
Новини

«Дієта» для однорічної дитини – мівіна та самогон: що буде з дівчинкою, яку на вулиці в Луцьку покинули батьки (відео)

«Дієта» для однорічної дитини – мівіна та самогон: що буде з дівчинкою, яку на вулиці в Луцьку покинули батьки (відео)

У легкому одязі на холоді, поруч із пляшечкою із самогоном – у такому вигляді залишили горе-батьки свою однорічну донечку на вулиці у Луцьку. Лише надвечір дитину знайшли сусіди та передали до лікарні.

Про це йдеться у сюжеті UA: Волинь, пише Конкурент.

Дитина була без батьківського нагляду за 2 кілометри від дому. Батьки живуть у гуртожитку на вулиці Рівненській. Сусідки Ірина на Наталія показали кімнату, в якій росте дитина.

«Дивіться, як тут маленька дитинка, рік і вісім місяців, жила. Тут взагалі не опалюється. Готують «мівіну», запарюють малій. А так я або Наташа щось приносить», – розповідає сусідка Ірина.

На запитання, чому не звертались в соцслужби, сусідка Наталія відповідає: «Ніколи в житті! Я теж мама, я не дам дитині пропасти!» Наталія – хрещена мати дівчинки, каже, що провідує її у лікарні.

Зі слів начальника Служби у справах дітей Луцької міської ради Федора Шульгана, сьогодні працівники були в гуртожитку, хотіли поспілкуватися з батьками дівчинки, однак їх вдома не застали. Складатимуть акт про умови проживання дитини.

«Якщо підтвердиться інформація про те, що періодично в них таке буває, що батьки неналежно доглядають дитину, буде вирішуватися питання про те, аби дівчинку направити у будинок дитини. А щодо батьків, далі будемо з’ясовувати, можливо, якщо ситуація критична, звертатися до суду про позбавлення батьківських прав», – прокоментував Федір Шульган.

Начальниця сектору ювенальної превенції поліції області Інна Остапович каже, що батьки в офіційному шлюбі не перебувають.

«Стоїть питання, чи повернути цю дівчинку назад на виховання батькам, чи не повертати. Але більше всього, що ніхто дитину повертати не буде, бо це жахіття, щоб мама залишила дитину без опіки і піклування. Поліцейські разом зі службою встановлять їхнє місцеперебування для того, щоб в подальшому їх притягнути до відповідальності», – розповідає Інна Остапович.

Зі слів керівниці сектору ювенальної превенції поліції області, за фактом злісного невиконання батьківських обов’язків правоохоронці розпочали кримінальне провадження за 166 ст. ККУ. За це передбачена відповідальність обмеження або позбавлення волі на строк до 5 років. Нагадаємо, дівчинка перебуває в обласній інфекційній лікарні. Нині її стан оцінюють як середньої важкості, дівчинку лікують від пневмонії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, Надзвичайні події, діти, алкоголізм
В тему

Останні матеріали