24 Січня 2020
Новини

У Маріуполі людей тримали в трудовому рабстві (фото)

У Маріуполі людей тримали в трудовому рабстві (фото)

На Донбасі затримали групу зловмисників, які тримали в трудовому рабстві близько 30 людей.

Як повідомили на офіційному сайті Нацполіціі, під приводом лікування людей від алкоголізму або наркозалежності на людей чинили психологічний і фізичний вплив, примушуючи важко працювати.

"Близько 30 чоловіків і жінок утримували в будинку під назвою" Храм", примушували до важкої праці. Перебування потерпілого в "реабілітаційному центрі" коштувало його рідним дві тисячі гривень на місяць. За один трудовий день за кожного працівника зловмисники отримували до 400 гривень" , – йдеться у повідомленні.

Копи уточнили, що "працівників" набирали через оголошення в інтернеті, обіцяючи позбавити від наркотичної або алкогольної залежності. Деяких кандидатів вербували на вулицях, користуючись їх важким становищем.

"Морально зламаних людей зловмисники вивозили на будівельні об'єкти в різних містах Донецької і Дніпропетровської області, де вони виконували важку роботу. За відмову працювати людей карали методами фізичного впливу" , – заявили в поліції.

Діяльність одного з подібних "центрів" припинили в Маріуполі. Були встановлені люди, яких там утримували раніше, а до відповідальності збираються залучити організатора злочинної групи та його спільників: всі вони – місцеві жителі 31-37 років.

Крім того, в фальшивому "реабілітаційному центрі" поліцейські виявили раніше судимого 25-річного чоловіка, який більше року переховувався від поліції. Підозрюваним інкримінують "торгівлю людьми" і "незаконне позбавлення волі". Їм загрожує до 12 років позбавлення волі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: донбас, поліція
В тему

Останні матеріали