24 Січня 2020
Новини

На Волині кілька навчальних закладів - на карантині

На Волині кілька навчальних закладів - на карантині

На Волині епідеміологи інформують, що найвищу захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції спостерігають в 4 районах області.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр.

Перевищення епідемічного порогу фіксують в Камінь-Каширському, Локачинському, Маневицькому, Любешівському районах та місті Нововолинську.

Зростання захворюваності спричинене збільшенням хворих у всіх вікових групах, але найбільший ріст спостерігають серед дітей віком від 5 до 17 років (на 40%).

Більше того, у деяких навчально-виховних закладах у зв’язку з відсутністю через хворобу понад 20 % учнів тимчасового призупинили навчання. Це 5 закладів освіти: два в Камінь-Каширському, по 1 – в Горохівському, Луцькому та Маневицькому районах.

Нагадаємо, впродовж нинішнього тижня гострими респіраторними вірусними інфекціями в області захворіло близько 5,7 тис. волинян, що майже на 1300 осіб більше ніж попереднього тижня. Приріст захворюваності становить 29%. Із числа хворих майже 3,5 тис. – це діти до 17 років (61%). Кількість госпіталізованих з приводу ГРВІ збільшилась вдвічі, і становить 227 осіб (4% від захворілих, із них 67% діти).

З початку епідемічного сезону (30 вересня 2019р.) вже перехворіло понад 79 тисяч мешканців області – це 7,7% населення.

У Луцьку за четвертий тиждень 2020 року зареєстрували понад 2 тисячі випадків ГРВІ, з котрих понад 63% серед дітей.

Госпіталізовали 88 мешканців обласного центру, що в 2,5 рази більше, ніж попереднього тижня. Інтенсивний показник захворюваності знаходиться нижче епідемічного порогу на 20%.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, грип, хвороби, школа
В тему