24 Січня 2020
Новини

У Польщі двом українцям присудили по 25 років тюрми

У Польщі двом українцям присудили по 25 років тюрми

За вбивство 26-річної жінки двоє українців проведуть за гратами в Польщі по 25 років.

Як повідомляє kurierlubelski.pl, злочин було скоєно 10 червня 2017 року, коли троє чоловіків вбили свою знайому, з якою в той день відпочивали на природі недалеко від польського міста Грубешів.

26-річна жінка після випитого алкоголю почала вимагати від трьох співвітчизників повернути їй борг – перед цим вона позичила їм велику суму. Нагадування розлютило чоловіків, і вони вирішили вбити її – кредитора вивели "поговорити", подалі від інших учасників пікніка.

Після цього її затягнули в підвал і почали душити, а коли жертва знепритомніла, її загорнули в покривало і на автомобілі вивезли до ставка. Там прив'язали до її тіла 15-кілограмовий камінь і кинули у воду, а потім всі троє повернулися до компанії і повідомили іншим, що їх знайому "депортували, і в Польщу вона більше не повернеться".

Тіло загиблої виявили через тиждень після вбивства, коли воно спливло на поверхню. Двоє підозрюваних були затримані через кілька годин після "знахідки" – чоловіки попалися на пункті пропуску на українському кордоні. Третій співучасник вбивства втік з Польщі раніше і розшукати його поки не змогли.

Затриманим загрожувало довічне ув'язнення, але суд вирішив дати їм по 25 років в'язниці кожного. Вирок ще не вступив в законну силу і швидше за все буде оскаржений, причому обома сторонами процесу – прокуратура буде вимагати довічного терміну, а адвокати – зменшення терміну.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: польща, українці, суд, вбивство
В тему