22 Січня 2020
Новини

На Київщині вирубили лісу на 1,6 мільйона гривень

На Київщині вирубили лісу на 1,6 мільйона гривень

У Білоцерківському районі Київської області в.о. старости одного із сіл ОТГ незаконно вирубав сто дерев у лісі на суму 1,6 мільйона гривень.

Про це повідомляє пресслужбу Офісу генпрокурора.

Повідомляється, що прокуратура вже направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно старости одного з сіл об'єднаної територіальної громади Білоцерківського району за фактом незаконної вирубки лісу (ч. 1 ст. 246, ч. 2 ст. 364 КК України).

"За вказівкою зазначеної посадової особи, без попереднього обстеження захисних лісових насаджень вздовж автодороги, без лісорубного квитка, відбулася незаконна порубка близько ста дерев, які на свої особисті потреби забрали особи, що її здійснили. Внаслідок зазначених дій державі в особі заподіяно майнову шкоду на загальну суму майже 1,6 млн грн", - йдеться у версії слідства.

Зазначається, що в кримінальному провадженні до обвинуваченого пред'явлено позовну заяву в інтересах держави про відшкодування заподіяної шкоди.

Нагадаємо, раніше в Житомирській області директор лісгоспу допустив вирубку лісу на 15 млн грн. Йому оголосили підозру. Головний лісничий лісогосподарського підприємства допустив вирубку понад 2 тисяч дерев породи дуб, граб, ясен, сосна, а також склав і видав ряд підроблених офіційних документів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: київ, ліс, прокуратура
В тему