22 Січня 2020
Новини

У Львові шахтарі оголосили голодування. Чому?

У Львові шахтарі оголосили голодування. Чому?

Лідери Незалежної профспілки гірників шахт ДП "Львіввугілля" вимагають повернути заборгованість із зарплати. Працівники оголосили голодування.

За словами гірників, сума заборгованості на сьогоднішній день складає понад 317 000 000 грн, а зарплати за осінні і зимові місяці виплачуються лише частково, - пише "Сьогодні".

"Голодування на знак протесту проти невиплати зарплат оголосили: керівниця Регіональної організації Незалежної профспілки гірників України м. Червонограда Мирослава Кафтан (шахта "Лісова"), голови ППО НПГУ шахт "Межирічанська","Степова" та "Червоноградська" ДП "Львіввугілля" – Василь Лесняк, Василь Семканич і Валерій Бабій відповідно", – повідомив на своїй сторінці в Facebook голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

Зараз лідери регіональних профспілок перебувають в приміщенні Львівської ОДА і заявляють, що не збираються залишати будівлю, поки не буде вирішено питання заборгованості перед працівниками підприємства. Крім того, профспілкові працівники вимагають, щоб в.о. голови Львівської ОДА терміново доповів президенту про критичну заборгованість.

У той же час завтра, 23 січня, шахтарі мають намір на знак протесту перекрити дороги міжнародного значення Львів – Рава-Руська (в районі с.Добросін) з 10.00 до 13.00.

Нагадаємо, проблема заборгованості шахтарям існує вже не перший рік. В Україні, за станом на вересень 2019 року, шахтарям державних шахт, які опинилися в критичному стані, заборгували і не виплатили майже 900 млн гривень.

У той же час раніше в Кабміні заявили, що знайшли гроші для погашення заборгованості. Уряд відзвітував про те, що направив 322,6 млн гривень на виплату зарплати шахтарям, які вимагали погасити заборгованість.

Всі подробиці в спецтемі Зарплати в Україні

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: львів, шахти, борги
В тему