20 Січня 2020
Новини

Зимові трансфери, Златан Ібрагімович, Ерлінг Холанд. У Барселони новий головний тренер (відео)

Зимові трансфери, Златан Ібрагімович, Ерлінг Холанд. У Барселони новий головний тренер (відео)

Футбольні клуби не гають час і вже взимку добряче підсилюються

Златан Ібрагімович

Легенда Світового футболу Златан Ібрагімович повернувся в Європу. 38-річна шведська машина останні два роки розривала американську лігу. За 56 матчів в «Лос-Анджелес Гелаксі»  Ібра забив 52 м’ячі.

"Я прийшов, я побачив, я переміг. Спасибі "ЛА Гелаксі" за те, що я знову відчув себе живим. Фанати - ви хотіли побачити Златана і я прийшов. Завжди, будь ласка, історія триває. А тепер можете продовжувати дивитися бейсбол", - Швед у своєму стилі попрощався із МЛС

Вже цієї зими Златан повернувся в Мілан, за який виступав із 2010-го по 2012 рік. Та з того часу багато змінилось. Після того, як Сільвіо Берлусконі продав клуб, Мілан у глибокій кризі. Ось уже 8 років команді не те що перемога в чемпіонаті, бодай потрапляння до Ліги Чемпіонів лише сниться. Златан провів за стару нову команду вже 2 матчі, і навіть забив один гол. Однак не дуже віриться, що 38-річна машина, сильно допоможе клубу. 38, пік кар’єри вже давно пройшов.

Ерлінг Холанд

19 річний хлопець, який цього року заставив говорити про себе весь футбольний світ. Ерлінг Холанд поставив, мабуть, вічний рекорд. Влітку, на чемпіонаті світу Ю-20 норвежець забив дев’ять, дев’ять м’ячів у ворота збірної Гондурасу. За 90 хвилин хлопець закріпився в статусі одного з найперспективніших футболістів у світі. Вже цієї осені хлопець у складі Австрійського Зальцбурга  дебютував у Лізі Чемпіонів. Здається, що гра з Гондурасом для Ерлінга не закінчилася й досі. 8 м’ячів за 5 матчів у Лізі Чемпіонів. Враховуючи, що в суперниках були Чинний володар трофею Ліги Чемпіонів, надпотужний Ліверпуль, Чемпіон Бельгії Генк, і срібний призер чемпіонату Італії Наполі. Фантастичний результат. На 19-річного юнака вже цієї зими відкрили полювання Гранди світового футболу. Тренер Манчестер Юнайтед особисто приїжджав до хлопця й запрошував приєднатись до червоних дияволів. Однак Норвежець обрав німецьку бундес лігу й перебрався до Боруссії Дортмунд. Далі буде.

Ернестро Вальверде

Кінець стражданням, саме так відреагувало більшість фанатів Каталонської Барселони на звільнення головного тренера Ернесто Вальверде. Останньою краплею стала поразка Барселони в пів-фіналі суперкубку Іспанії. До 80 хвилини Барса вела в рахунку, однак за останні 10 хвилин матчу примудрилась пропустити два м’ячі і поступитися місцем у фіналі Атлетіко Мадрид. В результаті трофей дістався заклятому супернику Каталонського гранду Мадридському Реалу. Також можна пригадати пів фінал Ліги чемпіонів. Вигравши перший матч у Ліверпуля із рахунком 3:0. Вальверде примудрився програти матч відповідь 4:0. Та сама історія трапилась у чверть фіналі цього ж турніру два роки тому. Перший матч – перемога 4:1. Матч відповідь поразка 0:3, далі пройшла італійська Рома.  Авторитетне футбольне іспанське видання Марка називала двох головних претендентів на посаду нового головного тренера Барси. Хаві і Рональд Куман. Обидва легендарні гравці в історії Барселони. Як футболісти, обидва сумарно віддали цьому клубу 26 років. Однак, все не так просто. Хаві відмовився очолити команду, пояснюючи це тим, що поки не готовий. Логічно, адже Хаві, лише починає свій тренерський шлях. Він лише рік, як тренер. А тут відразу пропозиція очолити одну з найсильніших команд світу. Ще й рідну. Відповідальність шалені. Із Рональдом Куманом домовитись також не вийшло, адже на даний момент він тренер збірної Нідерландів. І вже влітку повезе команду на Євро 2020. Тож вибір пав на Кіке Сетьєна. Тренуючи іспанський Бетіс Кіке Сетьєн двічі обіграв Барселону. Чим і привернув увагу босів Каталонського гранду. Ну що ж, подивимось.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Відео T1.ua, спорт, футбол
В тему