18 Січня 2020
Новини

На Волині — скандал через презентацію книги комуніста, яку спонсорував Медведчук

На Волині — скандал через презентацію книги комуніста, яку спонсорував Медведчук
Петро Бущик

У Любешівському районі розгорівся скандал через презентацію книги, яку написав екс-лідер комуністів Волині за підтримки кума Путіна Віктора Медведчука.

Захід відбувся 17 січня. Книга має назву «Вистояли і перемогли», а автором її  є Петро Бущик — колишній перший секретар Волинського обкому Компартії України.

«Наголошую, що основним спонсором видання є кум Путіна і кат Василя Стуса — Віктор Медведчук. Присутніх на заході було понад 50 осіб, включаючи депутатів, священника московського патріархату, ідейних комуністів, працівників освіти і школярів, котрі замість того, аби вчитись за навчальним планом, змушені були слухати історії про «пабєду» і ворогів трудового народу», - описує подію в Facebook Марта Дем'янчук.

Під час заходу виступав представник «Опозиційної платформи - За життя», волинський бізнесмен Олег Чикида, який, зокрема,  й подякував Віктор Медведчуку за підтримку у виданні книги. 

«Мав нагоду виступити й Олег Кух, голова селищної ради, котрий з великим захватом, як історик і один з спонсорів, розхвалював пропагандистську книжку, не приховуючи своєї прихильності до колишнього комуніста. По правді кажучи, я глибоко засумнівалась в компетентності пана Олега, про автора взагалі мовчу... Чи згадується в книжці про українську повстанську армію, котра також внесла велику лепту в боротьбу з німецькими загарбниками? Очевидно, що ні. Бо для Петра Бущика упівці — це прибічники нацистів, вороги совєцького трудового народу», - повідомила вона.

Також виступав Петро Бущик,  промова якого, за слова Марти Дем'янчук, була ностальгуючою. Після виступу один з учасників Олександр вигукнув  «Слава Україні!». Після цього почалася словесна перепалка, а вже вдома до чоловіка прийшли поліцейські, бо Бущин написав заяву на нього.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, скандал
В тему