17 Січня 2020
Новини

Засуджений за зґвалтування нардеп не збирається складати мандат

Засуджений за зґвалтування нардеп не збирається складати мандат

Позафракційний народний депутат Роман Іванісов, якого виключили з фракції "Слуга народу", не складатиме мандат у зв’язку з приховуванням погашеної судимості за зґвалтування.

«Складати мандат не збираюся. А чому я його повинен складати? Я нікого в оману не вводив. Дивіться, приїдуть люди (ми чекаємо фахівців). Я фейки не коментую. Це все фейк», — заявив Іванісов у коментарі Радіо Свобода.

При цьому на запитання Радіо Свобода, чому він називає це фейком, Іванісов відповів: «Тому. Я ж вам кажу: приїдуть фахівці, яких я долучив, і ви все дізнаєтесь».

За його словами, інформація про те, що він поширив неправдиву інформацію про навчання у Запорізькому національному університеті також є фейковою.

На зауваження, що він ще в листопаді минулого року обіцяв надати «вже скоро достовірні докази того, що це спланована інформаційна атака», Іванісов зазначив: «Всі докази ви побачите. Зараз висококваліфіковані спеціалісти відпрацюють і ви всі побачите. Ну я ж вам дати не називав».

Зрештою Іванісов так і не зміг назвати виш, де здобув вищу освіту, а також пояснити деталі справи зі зґвалтуванням.

«Це все замовна інформація. Ви все побачите, коли я оприлюдню всю інформацію. Я вам особисто повідомлю в першу чергу», – сказав депутат.

При цьому свою тривалу відсутність у парламенті (понад 1,5 місяці) Іванісов пояснив лікарняним, однак деталі надати відмовився, зазначивши: «Я дам офіційне інтерв'ю, але не зараз».

Інформація про те, що депутат-мажоритарник Роман Іванісов свого часу був засуджений за зґвалтування неповнолітньої, з'явилась у ЗМІ наприкінці листопада.

Нагадаємо, Іванісов опинився у центрі скандалу після того, як стало відомо про його участь у груповому зґвалтуванні дівчини у 90-х.

Після цього президент Володимир Зеленський пообіцяв змусити нардепа скласти мандат, якщо інформація про судимості підтвердиться.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: слуга народу, згвалтування
В тему