17 Січня 2020
Новини

Міністр закордонних справ не зміг пояснити, чому Зеленський літав в Оман

Міністр закордонних справ не зміг пояснити, чому Зеленський літав в Оман

Нардеп від "ЄС" Артур Герасимов запитав у міністра закордонних справ Вадима Пристайка про подробиці поїздки президента України Володимира Зеленського в Оман.

Втім глава МЗС так і не зміг пояснити, як відбувалася організація цього візиту, посилаючись на те, що не взяв з собою документів, пише 24 канал.

Будь-який закордонний візит глави держави відбувається виключно на запрошення глави іноземної держави і готується Міністерством закордонних справ. Про це наголосив Артур Герасимов під час години запитань до уряду у Верховній Раді України.

"Закордонний візит обов'язково має офіційну програму. Тому питання дуже просте: скажіть, будь ласка, чи було запрошення від Оману на візит? Покажіть його. Покажіть, будь ласка, офіційну програму візиту, а також назвіть тих службових осіб, які в МЗС готували цей візит", – попросив народний депутат.

У відповідь Вадим Пристайко зауважив, що у Міністерстві закордонних справ є вже усі ці запитання. Мовляв, їх надсилала саме фракція "Європейської солідарності".

У мене зараз з собою немає цих документів, бо я готувався до розмови щодо збитого українського літака. Втім ми вчасно відповімо вам, згідно з вимогами законодавства щод одепутатського запиту, – відповів Вадим Пристайко.

Поїздка Зеленського в Оман: коротко

Спершу про поїздку Президента України Володимира Зеленського до Оману не було відомо нічого, поки українські ЗМІ не опублікували фото з одного з найдорожчих готелів країни, де проводив час президент.

Пізніше в Офісі Президента України пояснили: Володимир Зеленський полетів до Оману разом з сім'єю "власним коштом, але у державних справах".

В аравійській країні президент провів дві зустрічі – з відповідальним за закордонні справи міністром Юсуфом бін Аляві бін Абдаллою та з виконавчим президентом Державного генерального резервного фонду султанату Абдулсаламом аль-Муршиді.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Політика, володимир зеленський, депутати
В тему

Останні матеріали