14 Січня 2020
Новини

У Києві суд відпустив чоловіка, який ґвалтував дворічного пасинка

У Києві суд відпустив чоловіка, який ґвалтував дворічного пасинка

У Києві чоловіка, визнаного винним в зґвалтуванні і вбивстві дворічного пасинка в 2016 році в селі Коцюбинське, умовно-достроково звільнили.

Про це у себе в Facebook повідомила адвокатка Ксенія Проконова. За її словами, суд не сказав про це потерпілим і прокуратурі, - пише obozrevatel.

Жінка підкреслила, що засуджений у цій справі Олександр Блакірєв жодного дня не провів у в'язниці і весь цей час утримувався в СІЗО.

У 2019 ґвалтівник був засуджений до 10 років позбавлення волі за статтею 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого) та статтею 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу.

Однак за рішенням апеляційного суду термін попереднього ув'язнення з 18 травня 2016 року по 21 жовтня 2019 року було враховано як день за два за "законом Савченко". В результаті до кінця осені 2019 він відбув більше 2/3 призначеного терміну і, з огляду на сумлінну поведінку, чоловіка умовно-достроково звільнили за клопотанням адвоката.

Адвокатка потерпілої сторони Проконова обурилася даним рішенням, додавши, що воно буде обов'язково оскаржене.

"Через його умисні дії померла малолітня дитина, і ці дії вчоловік вчинив під станом психотропних речовин, що вказує на його небезпеку для суспільства. Про яке виправлення може йти мова? Зараз найбільш гідним варіантом виходу з цієї ситуації буде подача апеляції на це рішення. Це може зробити Генеральна прокуратура України і сама прокуратура Києва", – акцентувала правозахисниця.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: київ, суд, згвалтування, вбивство
В тему