14 Січня 2020
Новини

Севастополь повинен зберегти особливий статус до деокупації, – представник Зеленського

Севастополь повинен зберегти особливий статус до деокупації, – представник Зеленського

Після доопрацювання законопроєкту про зміни до Конституції України збережуть особливий статус Севастополя до деокупації Криму.

Про це у Facebook повідомив постійний представник президента України в АР Крим Антон Кориневич.

Рішення про внесення поправки до проєкту закону про децентралізацію було розглянуто в Комісії з питань правової реформи від голови робочої групи з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій в листопаді 2019 року.

"Ми залишаємося на позиції, що жодне місто України не повинно мати спеціальний статус. Але поки АР Крим та м. Севастополь є тимчасово окупованими територіями і обидва згадуються в резолюціях міжнародних організацій, і поки статус Криму на рівні Конституції не змінений, представляється доцільним, з метою дотримання сталості позиції України на міжнародній арені, залишити Севастополь як окрему адміністративно-територіальну одиницю в Конституції України", – йдеться в повідомленні.

Кориневич вважає, що незгадування Севастополя до Конституції України може призвести до пропагандистських тверджень держави-окупанта про те, що Україна "відмовилася" або "забула" про Севастополь.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, крим
В тему