11 Січня 2020
Новини

На Волині суд скасував 170 тисяч гривень штрафу за нерозмитнену «євробляху»

На Волині суд скасував 170 тисяч гривень штрафу за нерозмитнену «євробляху»
10 січня 2020 року Любомильський районний суд Волинської області закрив справу про порушення правил розмитнення авто на єврономерах та скасував штраф у розмірі 170 тис. грн.

Про це повідомляють на сторінці організації «Авто-Євро-Сила» у Facebook.

«В грудні 2019 року в офіс «Авто-Євро-Сила» звернулась особа із протоколом від митниці на 170 тис. грн. із запитанням, що ж йому робити. Суд був назначений на 10 січня 2020 року», - йдеться в повідомленні.

Юристи «Авто-Євро-Сила» підготовали набір документів, які стали вирішальний у прийнятті рішення суду, а саме:

  • зняття з обліку,
  • договір купівлі-продажу,
  • сертифікат відповідності,
  • договір з брокером.

Як зазначили в організації, пізніше весь цей пакет документів почали називати «Рятувальний желет», оскільки він дійсно допоміг сотням людей уникнути штрафу 170 тис. грн.

«Не останню роль зіграв прийнятий Закон України № 2288, відповідно до якого всі штрафи за порушення митних правил в розмірі 170 тис. грн. зменшуються до 8500 грн. А тому, оскільки у особи був «Рятувальний желет», а митний протокол на 170 тис. грн. складений до нового року, суд скасував повністю усі штрафи та закрив провадження», - повідомили юристи.

Вони закликали водіїв, котрі отримали протокол на 170 тис. грн. в минулому році написати клопотання в суд про перекваліфікацію правопорушення.

Читайте також

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: закон, Волинь, євробляхи
В тему