11 Січня 2020
Новини

Зеленський вимагає від Ірану офіційних вибачень та компенсації

Зеленський вимагає від Ірану офіційних вибачень та компенсації

Іран зобов'язаний притягти винних до відповідальності і повернути тіла загиблих.

Про це президент України Володимир Зеленський заявив на своїй офіційній сторінці в Facebook.

"Ранок сьогодні не був добрим, але приніс правду. Ще до закінчення роботи міжнародної комісії Іран визнав свою провину в збитті українського літака.

Але наполягаємо на цілковитому визнанні вини. Ми очікуємо від Ірану запевнень у готовності до повного й відкритого розслідування, притягнення винних до відповідальності, повернення тіл загиблих, виплат компенсацій, офіційних вибачень по дипломатичних каналах.

Сподіваємося, що розслідування надалі відбуватиметься без штучних затримок і перепон. Наші 45 фахівців мають отримати повний доступ і взаємодію для встановлення справедливості", – йдеться в заяві українського лідера.

Нагадаємо, в суботу, 11 січня, вранці міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф заявив, що причиною авіакатастрофи літака МАУ під Тегераном стала помилка, допущена в період кризи іранськими військовими.

А президент Ісламської республіки Хасан Роухані заявив, що Іран глибоко шкодує про допущену помилку і пообіцяв притягти до відповідальності винних у знищенні українського Boeing.

Читайте також

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: авіакатастрофа, іран, володимир зеленський, Надзвичайні події
В тему