10 Січня 2020
Новини

У НАТО зробили важливу заяву щодо причетності Ірану до авіакатастрофи українського літака

У НАТО зробили важливу заяву щодо причетності Ірану до авіакатастрофи українського літака

Керівництво НАТО довіряє твердженню західних країн про безпосередню причетність іранських збройних сил до авіакатастрофи українського літака.

Про це 10 січня заявив генсек Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг, зазначивши, що доказів цього у військового блоку немає, але в НАТО довіряють розвідданим, пише Сьогодні.

"Немає причин не вірити даним, які ми отримали від різних країн-союзників НАТО. Вони висловили стурбованість з приводу інформації, що вказує на те, що літак міг бути збитий іранськими системами протиповітряної оборони", – сказав він перед екстреним засіданням Ради ЄС через катастрофу Boeing-737 "Міжнародних авіаліній України".

За словами Столтенберга, "Саме тому необхідно ретельне розслідування" і "Співпраця з боку Ірану в цьому розслідуванні" .

Нагадаємо, що версія про те, що літак збили іранські ППО – найімовірніше, помилково – з'явилася практично відразу ж після того, як літак впав біля міста Попрад. У Раді національної безпеки і оборони України це також вважають однією з основних версій.

В той час, коли в соцмережах поширюють фото уламків ракети (схожої на снаряд ЗРК "Тор", більше як 10 років тому поставлених Ірану Росією), яку виявили неподалік від місця аварії і якою нібито збили повітряне судно, офіційного ж підтвердження цьому немає.

Незважаючи на це, саме до такої версії схиляються прем'єри Великої Британії, Канади та президент США. Український лідер Володимир Зеленський цього також не виключає. В Ірані ж це всіляко заперечують.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, іран, авіакатастрофа, нато
В тему