10 Січня 2020
Новини

Повний Місяць у січні 2020: що варто робити та чого потрібно уникати

Повний Місяць у січні 2020: що варто робити та чого потрібно уникати

Ввечері 10 січня 2020 року о 21:21 за Києвом відбудеться перший Повний Місяць цьогоріч. Також відбудеться місячне затемнення. У таку поєднанні немає нічого дивного, адже місячне затемнення відбувається на Повню. Тому з заходом Сонця ми вступимо на територію Повні та місячного затемнення.

Цікаво, що кожний місячний місяць, вибачте за вимушену тавтологію, але вона у цьому випадку цілком виправдана, — має свою, особливу назву. Ці назви пов’язані з календарями різних народів, переважно сільськогосподарськими. Тому не виключено, що й українців у дохристиянські часи теж були такі назви.

Повню у січні називають Місяцем вовка, Сніговим Місяцем, Тихим Місяцем, Холодним Місяцем, Зимовим Місяцем, Перший Місяць, Місяця після зимового сонцестояння або як його ще називають — Йоля. Більшість назв нам зрозумілі, бо вони говорять про сніг, зиму та холод, але ж як бути з вовками?

Кожна повня — це ще й певна тематична енергія, якщо так можна висловитися. Саме в найбільш холодний час вовки гуртують, щоб не загинути взимку. Тому ця Повня справедливо має таку назву. Місяць Вовка також змушує нас потурбуватися про звій захист, навіть більше, ніж будь-коли. Також Місяць Вовка — це час, щоб замислитися про сім’ю та родину, потурбуватися про них. Це хороший період для молитов за рідних та дітей.

Ця Повня надходить після свят — християнських та язичницьких. Повний Місяць у січні — це тихий період для себе, внутрішніх справ. Це час, коли ми сповнені енергії після довгого періоду відпочинку. Ми зберігаємо внутрішнє тепло, проводимо своєрідну ревізію внутрішніх ресурсів і думає, що на їх вистачить до наступного повного місяця.

Повний Місяць 10 січня 2020: що не можна робити та чим варто зайнятися:

  • Не дозволяйте іншим втягувати вас у сварки.
  • Не з’ясовуйте стосунки, адже в у цей період ви будете діяти емоційно, а не керуватися логікою.
  • Допомагайте тим, хто потребує допомоги у цей складний період. Займайтеся благодійністю.
  • Операції та хірургічні втручання найкраще відкласти на кілька днів.
  • Не ухвалюйте важливих рішень у бізнес-сфері.
  • Не панікуйте щодо Повні, зберігайте спокій.
  • Займіться духовними практиками — медитацією, йогою, помоліться про краще життя і позбавлення від того, що вам заважає.
  • Постуйте або вживайте легку їжу. Пийте багато води. Можете сісти на дієту або поголодувати кілька днів.
  • Запалюйте білі свічки або пахощі, пам’ятаючи про пожежну безпеку.
  • Спілкуйтеся з родичами, особливо мамою. Можете запросити друзів або подруг в гості.
  • Поприбирайте вдома після закінчення Повного Місяця. Якраз розпочнеться період місяця, що зменшується, тому це хороший період для того, щоб позбутися мотлоху, створення комфортних умов для життя.
  • Не забувайте про запаси продуктів у холодильнику — насправді вони будуть символізувати вашу налаштованість на родючість.
  • Зарядіться місячною енергією — дивіться на Повний Місяць.

Олена Кузьмич, кандидатка філологічних наук, журналістка, дослідниця ритуалів

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Поради, природа
В тему