3 Січня 2020
Новини

Бойовика псевдореспубліки засудили до п’яти років в'язниці

Бойовика псевдореспубліки засудили до п’яти років в'язниці

Бойовика так званої "ДНР", причетного до захоплення адмінбудівель у Слов'янську у квітні 2014 року Слов’янський міськрайонний суд відправив до в'язниці на 5 років.

У квітні 2014 року бойовики звільнили жителя Шахтарська із в'язниці в обмін на приєднання до лав терористів. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

У складі угруповання бойовиків він брав активну участь у захопленні адміністративних будівель Слов’янська та бойових діях проти сил АТО. Зокрема, чоловік корегував артилерійські обстріли українських підрозділів.

Також в СБУ зазначили, що чоловік причетний до переправлення військової техніки, зброї та боєприпасів із Росії на тимчасово непідконтрольну територію Донбасу.

У серпні 2019 року співробітники СБУ затримали чоловіка у Запорізькій області, куди він приїхав до своїх родичів і переховувався у них.

Відзначимо, що у 2019 році до різних термінів та видів покарання засудили 90 осіб за злочини проти основ національної та громадської безпеки. Із них 24 – за державну зраду, 35 – за терористичну діяльність.

Серед них:

  • державна зрада – 7;
  • посягання на територіальну цілісність та недоторканність України – 4;
  • терористична та диверсійна діяльність – 54.


Засуджені за державну зраду та тероризм/ Джерело: ssu.gov.ua

У контррозвідці наголошують, що також вдалося попередити теракти у різних містах України. Окрім того, триває слідство щодо низки інших викритих агентів спецслужб РФ та квазіреспублік.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, суд, днр
В тему