3 Січня 2020
Новини

Двоє дітей загинули в пожежі через пиятику батьків

Двоє дітей загинули в пожежі через пиятику батьків

Серед 29 загиблих на пожежах у новому році - двоє братів  із Токмака на Запоріжжі, одному було півтора року, другому - чотири.

За життя їхньої матері борються лікарі.  Квартира, де жила родина, найімовірніше, зайнялася від свічки. Адже два тижні тому через борги комунальники відрізали оселю від електрики, йдеться в сюжеті ТСН.19.30

Клуби диму та полум’я, що вириваються з вікон на третьому поверсі . Ці кадри зняли одразу після приїзду вогнеборців. Очевидці кажуть – ті прибули швидко,  але вогонь уже охопив усе помешкання.

Жінка, яка жила у квартирі з двома синами - півтора і чотирирічним , чомусь побігла рятуватися нагору, кажуть сусіди. Дихати в під’їзді було вже неможливо.

«Забігає  Христина з дітьми. І моментально стовп диму пішов. Хапаю ліхтарик, бо вже ж нічого не видно. Кажу, що Христина хапай дітвору і за мною. І я ж чую тупіт. Я на другий поверх спускається, голову піднімаю наверх, а їх немає. Я пожежники сказав, що там жінка з двома дітьми», - пригадує сусід Павло Калькіс.

Матір з дітьми знайшли в кутку сусідської кімнати. До лікарні їх доправили у стані клінічної смерті через отруєння продуктами горіння.  Серце матері вдалося запустити на 17 хвилині реанімаційних заходів. Зараз вона  на штучній вентиляції легенів, а от врятувати малюків уже не змогли.  «Вже смерть мозку була, але ми все одно намагалися цих дітей реанімувати. Ми намагалися все таки відновити серцеву діяльність, дихання, проводити реанімаційні заходи - але вже було все пізно», - повідомляє завідувач відділенням анестезіології та інтенсивної терапії Токмацької міської лікарні Микола Олійник.

Помешкання вигоріло дощенту.   Два тижні тому в квартирі за борги відрізали електрику.

У соцслужбах кажуть, що  ця родина перебувала у них на обліку. Христині неодноразово виносили приписи, а якось  навіть вилучали старшого сина.  Але згодом повернули – попри не завжди адекватну поведінку, малюків вона обожнювала, бо сама виросла у інтернаті. Діти завжди були чисті, здорові та доглянуті.  «Неодноразово ми пропонували їй одяг, вона сказала: «Я в свій час ходила у чужому одязі, мої діти в чужій ходити не будуть! Вона мати, яка в прямому сенсі слова за своїх дітей задушить», - каже начальник Токмацької служби у справах детей Галина Чуб.

За три години до трагедії жінка сама забігла в соцслужбу. Вочевидь, щоб ніхто не прийшов додому і не дізнався  про відключену електрику.  «Вона прийшла до мене повідомити,  що вона твереза, все добре, діти вдома зі співмешканцем, а вона пробігала повз, забігла, дихнула на мене, абсолютно твереза», - кажуть у соцслужбі.

Що було потім, ніхто не знає. Сусіди кажуть, насправді і Христина, і її співмешканець  зловживали спиртним . Можливо, жінка заснула, а коли прокинулась від дитячого плачу, квартиру вже охопив вогонь.  

Співмешканець жінки з'явився , коли вогнеборці вже майже загасили полум'я. За словами людей, у нього був пакет з горілкою. Де  зараз чоловік, невідомо. Постраждала жінка досі непритомна і про смерть  дітей іще не знає.  Похороном малюків опікується їхній дідусь.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: запоріжжя, діти, смерть, пожежа
В тему