31 Грудня 2019
Новини

Зеленський зателефонував Путіну: про що говорили

Зеленський зателефонував Путіну: про що говорили

З ініціативи Зеленського відбулася телефонна розмова з Путіним.

Лідери відзначили конструктивний характер переговорів щодо газу, підсумки яких створюють "сприятливу атмосферу для вирішення інших двосторонніх проблем", пише Obozrevatel.

Президенти обмінялися привітаннями з нагоди Нового року, висловилися за розвиток російсько-українських відносин у 2020 році.

"Підкреслено важливість укладеної напередодні "пакетної" угоди, яка передбачає продовження з 1 січня 2020 року безперебійного транзиту російського газу до Європи через територію України. Відзначено конструктивний характер минулих переговорів, підсумки яких створюють сприятливу атмосферу для вирішення інших двосторонніх проблем", – йдеться в повідомленні пресслужби Кремля.

При цьому в Росії відзначають, що проведений 29 грудня обмін утримуваних осіб за принципом "всіх встановлених на всіх встановлених" є "позитивним сигналом", який заслуговує "відповідної оцінки". У повідомленні також зазначається, що те, що відбувається "йде в руслі домовленостей, досягнутих на саміті "нормандської четвірки" в Парижі 9 грудня, а також сприяє "зміцненню взаємної довіри".

"Акцентована необхідність продовження послідовної реалізації "мінського комплексу заходів" сторонами внутрішньоукраїнського конфлікту", – повідомляє російська сторона.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: володимир зеленський, володимир путін
В тему