30 Грудня 2019
Новини

В Одесі чотирирічну дівчинку покинули на сміттєзвалищі: подробиці (відео)

В Одесі чотирирічну дівчинку покинули на сміттєзвалищі: подробиці (відео)

В Одесі на сміттєзвалищі знайшли чотирирічну покинуту дівчинку.

Дитина була голодна, брудна і налякана. Волонтерам, що до безпритульних її привів батько, а сам кудись зник, йдеться у сюжеті ТСН.19:30

Маленьку дівчинку серед пяних безхатченків помітив будівельник, який працює неподалік. Чоловік звернувся до волонтерів, а ті до поліції. Коли разом приїхали на стихійне сміттєзвалище, то побачили, що дитина сама і дуже перелякана. "Коли ми зайшли з поліцією, то побачили, що на жінок вона реагує спокійно, а на чоловіків у неї страшна реакція", - розповіла волонтерка Наталя Мартиненко.

Дівчинку забрали, а у шатрі залишили  записку, що вона у райвідділку. "За хвилин 30 прибіг горе-батько з пакетом документів, розповідаючи, що все добре", - згадує волонтерка. 

Коли копи привезли Настю до сиротинця, то там її одразу впізнали. Кажуть, що вперше побачили дівчинку рік тому, коли її вночі на стоянці забула мати. Однак, веселу та говірку дитину цього разу не впізнати, каже лікар. "Дівчинка майже не розмовляє, неохоче йде на контакт. Коли її намагалися погодувати, то ложка їй не потрібна була. Вона долонями їла борщ", - розповіла головна лікарка будинк дитини №1 Валентина Карташова. 

У сиротинці розповіли, що маму Насті позбавили прав, а невдовзі жінка померла. Дівчинку забрав до себе біологічний батько, але через кілька місяців звернувся до соцслужб, аби вони знайшли Насті цілодобовий садок, бо втратив роботу. "У батька було місце проживання. Він показував умови, у яких вони жили з донькою", - каже начальниця  одеської служби у справах дітей Юлія Нікандрова.

Тож неабияк здивувалися, дізнавшись, що дитину знайшли серед безпритульних. Аби з'ясувати, як Настя опинилася там, ТСН пішла на звалище. Там зустріли її батька, але він розмовляти відмовився. 

Служба у справах дітей вже почала готувати документи на позбавлення чоловіка батьківських прав. Тим часом з чотирирічною Настею працюють психологи. П'ять днів дівчинка буде на карантині. За цей час медики повністю оглянуть дитину. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: одеса, діти
В тему