30 Грудня 2019
Новини

Відео дня: нацгвардійці переспівали «Щедрик»

Відео дня: нацгвардійці переспівали «Щедрик»
Фото ілюстративне

Нацгвардійці записали кавер відомої колядки "Щедрик" на вулицях Києва.

Відео, у якому хлопці співають і грають на бандурі, опублікували на ютуб-каналі Міжнародного центру підготовки підрозділів Національної гвардії України, - пише 24 канал.

"У ці святкові дні бажаємо всім вам, міцного здоров’я, щастя, благополуччя та гарного святкового настрою. Нехай духовне тепло Великого християнського свята – Різдва Христового наповнить ваші домівки миром та злагодою, розумінням та любов’ю. З Новим роком та з Різдвом Христовим!", – так підписали відео у Нацгвардії.

Чим унікальний "Щедрик"?

Колядку "Щедрик"написав український композитор Микола Леонтович. Перша редакція пісні була записала приблизно в 1901 році. А вперше "Щедрика" виконали студенти Київського Університету в грудні 1916. Проте після приходу радянської влади, пісня втратила популярність.
Саме українські емігранти привезли мелодію і текст українського "Щедрика" за океан. У 1919 році композиція була представлена для західної публіки Українським Національним Хором під час Європейського та Американського концертного туру.
У 1936 американський композитор Петро Вільховський написав англійський текст "Щедрика" і назвав колядку "Carol of the Bells" – за його словами, пісня нагадувала йому звуки дзвоників. Після цього вона стала однією із найпопулярніших різдвяних пісень у світі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: київ, нацгвардія
В тему