27 Грудня 2019
Новини

Зросло число постраждалих під час бунту в СІЗО Кропивницького

Зросло число постраждалих під час бунту в СІЗО Кропивницького

У СІЗО Кропивницького під час бунду постраждали 78 осіб.

Раніше повідомлялося про застосування спецназом спеціальних засобів по відношенню до 25 ув'язненим. Про це заявив регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Кіровоградській області Олег Кошовий, - пише "Сьогодні".

За його словами, число постраждалих може зрости, а поки що йде обстеження ув'язнених, причому деякі постраждалі звертаються по кілька разів і отримують допомогу.

"Процес фіксації побиття ув'язнених тривав і триває, це далеко не завжди нові тілесні ушкодження, більшість випадків стосується подій 16-18 грудня, коли була спецоперація в СІЗО. Зараз є 98 звернень від 78 осіб. 25 особам, у яких були явні пошкодження, відразу надано допомогу. Надалі кількість постраждалих росло в міру обстеження медичним працівником ", – сказав він.

Кошовий додав, що кілька днів тому був зафіксований випадок застосування фізичної сили до ув'язнених, який безпосередньо не пов'язаний з бунтом і мав місце 23-24 грудня.

"В одній з камер зафіксували, що до чотирьох осіб застосували фізичну силу. Цей інцидент задокументований, ми викликали слідчо-оперативну групу. У чотирьох постраждалих є садна від кийків в області спини, попереку і ніг. За даним фактом буде тривати досудове розслідування ", – заявив чиновник, додавши, що зараз ситуація в СІЗО контролюється.

Тим часом, в пресслужбі прокуратури Кіровоградської області повідомили, що було відкрито кримінальне провадження за фактом перевищення влади і службових повноважень під час обшуків в СІЗО і в рамках цього виробництва перевірені факти побиття в'язнів.

Відзначимо, що раніше ми писали про головні причини, за якими бунтують українські в'язні в тюрмах, колоніях і СІЗО. Виявилося, що заворушення починаються за вказівкою кримінальних авторитетів або через жадібність тюремників.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: сізо
В тему