25 Грудня 2019
Новини

Вперше за 20 років в Україні ковельські лікарі провели трансплантацію серця (фото, відео)

Вперше за 20 років в Україні ковельські лікарі провели трансплантацію серця (фото, відео)

Ковельські лікарі, вперше за останні 20 років, спільно з бригадою кардіологів з Київського інституту серця, провели операцію з трансплантації серця.

Про це йдеться на сторінці Ковельського МТМО у фейсбуці.

Ковельське МТМО стало першим за останні 20 років в Україні, хто отримав ліцензію з трансплантології та першим за останні 15 років, які провели провели трансплантацію серця та першим за 2 роки закладом, де провели трансплантацію трупної донорської нирки.

Перша трансплантацію нирки в Ковелі провели 15 листопада від родинного донора, а вже за місяць, 16 грудня відбулася перша трансплантація трупної нирки.

Донором став пацієнт з важкою відкритою черепно-мозковою травмою в якого бригадою спеціалістів констатована смерть мозку. Родичі дали згоду на проведення операції вилучення органів померлого для пересадки і цим самими врятували здоров’я та життя відразу трьом пацієнтам.

Бригадою лікарів Інституту Серця МОЗ України на чолі з Тодуровим Борисом Михайловичем успішно проведено трансплантація серця реціпієнту з вираженою дилятаційною кардіоміопатією.

Лікарі Ковельського МТМО одночасно в іншій операційній успішно провели  трансплантацію трупної донорської нирки другій пацієнтці.

Інша трупна донорська нирка була терміново доставлена літаком спеціалістами Національного інституту хірургії та трансплантології імені О.О. Шалімова в Київ, де проведена ще одна пересадка нирки.

"Трансплантація серця. Після 15-річної перерви ми зробили це. Спільна бригада Інституту Серця і Ковельської лікарні. Для когось Різдво стало справді другим народженням", - йдеться у дописі Заслуженого лікаря України Бориса Тодурова, який на чолі з київськими хірургами брав участь в операції.

Відео можна переглянути за цим посиланням https://www.facebook.com/btodurov/videos/3832493946768061/

Читайте також

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, ковель, Лікарі
В тему

Останні матеріали