24 Грудня 2019
Новини

В Україні молоді вчителі отримають по 21 тисячі гривень

В Україні молоді вчителі отримають по 21 тисячі гривень

Наприкінці 2020 року Кабмін виділить по 21 тисячі гривень премій молодим вчителям.

Про це повідомила міністерка освіти Ганна Новосад,  - пише Укрінформ.

«У порівнянні з бюджетом 2019 року (на зарплати вчителям, – ред.) бюджет 2020 року зріс на понад 10 млрд грн. Але підвищення в умовах підвищеного бюджету ми змогли зробити істотно для однієї категорії, яка на цей момент є однією з найбільш уразливих, – це молоді вчителі. Це ті, хто не має достатнього досвіду роботи в школі і, відповідно, не мають різних доплат, наприклад за стаж. Тому ми ввели можливість їм отримувати одноразову річну матеріальну виплату, яку вони отримають наприкінці року», – сказала Новосад.

Ще міністр стверджує, що до 1 квітня 2020 року розробить пропозиції для реформування системи заробітних плат для вчителів.

«Розпочати потрібно з того, щоб оптимізувати систему різних надбавок і премій, які становлять левову частку зарплати вчителя. Тут мова йде не про те, щоб щось скоротити. Ми (міністерство, – ред.) платимо тільки оклад із субвенції і за престижність праці, а на місцях бувають різні надбавки. Йдеться про те, щоб зробити ситуацію, коли маніпулювання надбавками і преміями буде неможливим. І ситуація, коли надбавки становлять 70% від загальної суми, яку отримують вчителі на руки, є неадекватною. Тому ми хочемо зробити великий оклад – перенести всі надбавки і премії у великий оклад і зробити систему такою, коли вчитель отримує 70% усього обсягу своєї заробітної плати з окладу, а інше надбавками», – підкреслила Новосад.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, освіта
В тему