24 Грудня 2019
Новини

Сьогодні в Україні прогнозують сильні дощі

Сьогодні в Україні прогнозують сильні дощі

В Україні у вівторок, 24 грудня, прогнозують дощі, а в Карпатах очікуються мокрий сніг і хуртовина.

Про це повідомили в Українському гідрометцентрі.

"24 грудня часом дощ, на крайньому заході країни значень дощ, лише в східних областях без істотних опадів. Вночі та вранці в Україні, крім більшості західних областей, туман", – йдеться в повідомленні.

Вітер, за прогнозами синоптиків, очікується південно-східний, у західній частині – північно-західний, 7-12 м / с. У Приазов'ї місцями прогнозують пориви зі швидкістю 15-20 м / с. Температура протягом доби встановиться на рівні 3-8 градусів тепла, в південній частині 7-12 градусів тепла.

Що стосується Карпат – там очікується сильний мокрий сніг. Також синоптики прогнозують пориви вітру 15-20 м / с і заметіль. Температура тут встановиться на рівні 0-3 градусів морозу.

Такої зими в Україні ще не було: як повідомила Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського, в Києві з 16 грудня зафіксовано вже сім температурних рекордів , А середа, 18 грудня, виявилася найтеплішою за всю історію багаторічних метеорологічних спостережень .

Висока температура стала причиною цілого ряду аномалій: в країні розквітають сакури, проліски і кульбаби, а у столиці прокинулися оси і комарі. І це всерйоз лякає вчених: вони попереджають, що в українців залишилися лічені роки, щоб підготуватися до спалахів тропічних хвороб.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, погода
В тему