23 Грудня 2019
Новини

У яких містах витратили найбільше на новорічні ялинки

У яких містах витратили найбільше на новорічні ялинки

Найбільше бюджетних коштів на встановлення ялинок, оснащення гірлянд, проведення концертів та інших святкових заходів виділили у містах Дніпро, Київ та Харків.

Про це повідомляє Слідство.Інфо.

За даними журналістів, у Дніпрі ці витрати склали 15 мільйонів гривень. Значну частину коштів запланували витратити на святкові концерти та дитячі свята - їх буде 17. Зокрема, для дітей придумали спектаклі, майстер-класи, походи в цирк, подарунки та концерти. Для своїх жителів місто запросило, зокрема, українських виконавців Тоню Матвієнко та Олега Скрипку.

Крім святкових заходів, влада Дніпра витратить 2,5 мільйона на прикраси для новорічних ялинок і ще понад 3,5 мільйона на оздоблення вулиць і будівель в центрі міста гірляндами та іграшками. Понад мільйон гривень Дніпро витратило на світлодіодні фігурки: місто закупило по вісім фігурок пальм і дельфінів.

Київ на святкування Нового року і Різдва витратить 9 мільйонів гривень. Значна частина цих коштів піде на концерти для дітей. Також 2,7 мільйона пішли на прикраси головної ялинки: її прикрасили 750 іграшками у вигляді цукерок і чотирма кілометрами гірлянд.

У Харкові поставили 36-метрову штучну ялинку з гірляндами і кілька світлових фігур у формі зірок і Діда Мороза. Всього на святкові заходи місто витратить майже 4,3 мільйона гривень: 4,2 мільйона запланували для прикраси центральній площі міста - площі Свободи, ще 100 тисяч витратили на гірлянди для ялинок.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
В тему