23 Грудня 2019
Новини

Житло, пільговий проїзд – з якими питаннями йдуть лучани на прийом до Григорія Недопада (фото)

Житло, пільговий проїзд – з якими питаннями йдуть лучани на прийом до Григорія Недопада  (фото)

Заступник Луцького міського голови Григорій Недопад повідомив про рекордний за кількістю відвідувачів громадський прийом.

«44 відвідувача і в кожного – своя непроста життєва історія. І кожному намагаємось надати допомогу, інформацію, роз’яснення чи підтримку. Цього разу ряд звернень стосувалися забезпечення електронними квитками осіб із сусідніх сіл та ОТГ. Хочу зауважити – по даному питанню ми зустрічалися з головами ОТГ, сільських та селищних рад і домовилися, що саме голови сусідніх громад передаватимуть реєстр пільговиків Луцькій міській раді та підприємству «СІТІ-КАРД». Тому, щоб отримати електронну картку і можливість пільгового проїзду, необхідно звертатися за місцем проживання і реєстрації», – ідеться в дописі чиновника.

Окремо Григорій Недопад наголошує на зверненнях громадян, які не мають де жити і роками чекають своєї черги на пільгове житло.

«Ми зі свого боку протягом минулого року використовували всі можливі правові методи, щоб забезпечувати житлом пільговиків, співпрацювали в цьому напрямку із забудовниками і видавали усе наявне житло. Насправді ж питання забезпечення житлом пільговиків потрібно вирішувати на державному рівні. Як і питання людей, що були змушені переселитися із тимчасово окупованих територій», – наголошує Недопад.

Серед звернень трапляються й випадки, коли мешканці своїми діями заважають спокійному життю сусідам. До прикладу, утримують велику кількість тварин, не забезпечуючи їм достатнього догляду. А спори між рідними за житло чи відсутність нормальних стосунків у сім’ї – це ті питання, з якими необхідно звертатися до суду.

«Приємно зустрічати на прийомах відомих особистостей нашого міста, зокрема Василь Рижук, відомого тим, що заквітчує Луцьк чорнобривцями. Поспілкувалися про скульптурну творчість пана Василя, а також щодо можливості реалізації нових творчих проектів у нашому місті», – поділився заступник мера.

Поспілкувалися на прийомі і з представниками села Прилуцьке по питанню вивезення сміттєвих відходів. Як виявилося, значна частина мешканців не платять за вивіз сміття і відповідно викидають його де завгодно. Очевидно, що такі речі недопустимі, буде розглянуто питання встановлення однакового тарифу на вивезення сміття, а також проведена робота по організації своєчасного та виваженого поводження із побутовими відходами.

В цілому всі звернення громадян детально вивчаються, розглядаються, передаються відповідним структурам для виконання, люди отримують роз’яснення та необхідну допомогу, що відповідає встановленим правовим нормам.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, луцька міська рада
В тему