20 Грудня 2019
Новини

На Кіровоградщині в СІЗО постраждали 25 в'язнів

На Кіровоградщині в СІЗО постраждали 25 в'язнів

У СІЗО Кропивницього під час бунду в'язні отримали тілесні ушкодження.

У більшості випадків – це садни на ногах та спині, у двох чоловіків – поранення гумовими кулями. Про це повідомляє "УНІАН" із посиланням на слова регіонального представника уповноваженого Верховної Ради з прав людини у Кіровоградській області Олега Кошового.

Їм надали медичну допомогу, життю постраждалих нічого не загрожує. Адміністрація СІЗО пояснила, що ув'язнені вийшли з камер і загрожували працівникам, які здійснювали обшуки.

Він також додав, що травми отримали 25 арештованих з 500. Наразі триває слідство, призначено службову перевірку. Органи прокуратури дадуть оцінку застосуванню сили по кожному конкретному випадку.

Як повідомляли раніше, 16 грудня у СІЗО Кропивницького стався бунт, під час якого побили психолога.

Стан здоров’я співробітниці, яка зазнала тілесних ушкоджень під час бунту в СІЗО Кропивницького, задовільний. Регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Кіровоградській області Кошовий одразу після візиту у слідчий ізолятор заявив, що ситуація наразі контролюється адміністрацією.

Раніше ексочільник Державної пенітенціарної служби України Сергій Старенький заявив, що у СІЗО Кропивницького ув'язнені вчинили бунт через незадовільну ситуацію.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: сізо
В тему