20 Грудня 2019
Новини

Обшуки в офісі партії Порошенка: повідомляють, що знайшли техніку, яка зникла з Адміністрації президента

Обшуки в офісі партії Порошенка: повідомляють, що знайшли техніку, яка зникла з Адміністрації президента

Партія «Європейська солідарність» повідомила про обшуки в їхньому центральному офісі за адресою вул. Лаврська, 16 праціниками Держбюро розслідувань.

Про це повідомила пресслужба партії, передає hromadske.

«Молодики спортивної статури з прихованими обличчями заблокували вхід на робочі місця і довго не представлялися. Врешті решт з’ясувалося, що ця «спецоперація» проводиться працівниками Державного бюро розслідувань», — заявили у пресслужбі партії.

Інформацію про це підтвердила речниця Державного бюро розслідувань Анжеліка Іванова. Вона зазначила, що санкціоновані обшуки проводилися за декількома адреса, зокрема на території, де розташовується офіс «Європейської солідарності».

Ці дії проводилися в рамках двох досудових розслідувань: одне стосується операції купівлі-продажу заводу «Кузня на Рибальському», інше — щодо «ситуативної кімнати» в Адміністрації президента, приміщення обладнане системою захисту від зовнішнього прослуховування.

Нагадаємо, у травні цього року з ситуативної кімнати Адміністрації президента зникли всі монітори і сервери, де зберігалася секретна інформація. Повідомлялося, що вся техніка зникла з вини екс-президента Петра Порошенка. 

Своєю чергою екс-речник Порошенка Святослав Цеголко сказав, що техніку з АП повернули орендодавцю. «Уся техніка для ситуаційної кімнати Президента була орендована за власний кошт Петра Порошенка і відповідно повернута орендодавцю», - написав він.

ЗМІ повідомили, що під час обшуку нібито знайшли телевізори, які зникли з ситуативної кімнати.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Політика, Україна, обшуки, петро порошенко
В тему