18 Грудня 2019
Новини

Зеленський не знає, коли в Україні будуть достойні пенсії

Зеленський не знає, коли в Україні будуть достойні пенсії
Володимир Зеленський

Президент Володимир Зеленський каже, що не знає, коли в Україні будуть виплачувати достійні пенсії, та пояснив чому склалася така ситуація.

Відеоролик, на якому голова держави відповідає на запитання жителів села Красна Слобідка в Київській області, опублікував Офіс президента в Telegram-каналі.

"З пенсіями дуже складне питання. Неможливо жити. Розумію. Будемо намагатися збільшити пенсії. Але поки нам Мінсоцполітики не надало всю схему. Вони повинні запропонувати схему з пенсіями, сказали, що поступово, частинами, враховуючи вік людей, будемо допомагати і збільшувати [пенсії]. Але треба, щоб люди хоч податки платили. Звідки взяти гроші? Ми всі розуміємо, що на 2,5 тисячі гривень людина не може існувати і просто бути людиною. Це зрозуміло. Збільшимо, але дайте час ", – відповів Зеленський на питання місцевого пенсіонера, який все ще змушений працювати, так як його пенсія становить 2,5 тисячі гривень.

Нагадаємо, при цьому раніше у Верховній Раді зареєстрували законопроект, який передбачає зміну формули розрахунку мінімальної пенсії. Якщо документ ухвалять, у 2020 році мінімальна пенсія може вирости в два рази. Як відзначають автори документа в пояснювальній записці, нинішні правила розрахунку мінімальної пенсії не відповідають потребам українців, які втратили працездатність, та порушують конституційне право громадян похилого віку на достатній життєвий рівень.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: володимир зеленський, економіка, пенсії, україна
В тему