17 Грудня 2019
Новини

Волиньрада пустить із молотка колишній обкомівський готель «Круча» у Луцьку

Волиньрада пустить із молотка колишній обкомівський готель «Круча» у Луцьку

У Волинській обласній раді продадуть на аукціоні приміщення колишнього обкомівського готелю, розташоване на вулиці Дубнівській у Луцьку.

Таке рішення депутати прийняли сьогодні, 17 грудня, під час сесійного засідання, пише ІА ВолиньPost.

Більшістю голосів депутати вирішили приватизувати будівлю оздоровчого комплексу площею 846,0 м кв. та будівлю прохідної площею 6,4 м кв. шляхом продажу на аукціоні без умов.

Зауважимо, раніше ця споруда перебувала на балансі Луцького медколеджу, згодом її передали на баланс КП «Волиньприродресурс».

У різні часи були пропозиції облаштувати у цьому місці навчальний корпус коледжу, лікарську амбулаторію, центр реабілітації. До занепаду там був профілакторій луцького водоканалу.

Довідково.

Історія будівлі, яка відома під назвою «Круча», тягнеться із 70-х років. Будували "Кручу" при секретареві Волинського обкому Леонідові Палажченку. Початок будівництва припадає на 1978 рік, а здавали під Новий рік: 29 грудня 1980-го.

Уже в ті роки поруч зі спорудою знаходилася школа-інтернат (так і дотепер). Тож, відомо, що на будівництві обкомівської дачі працювали діти. Тоді учнями школи були сироти та напівсироти.

Бюджету "Круча" обійшла в кругленьку суму: у 1979 році на будівництво було передбачено 100 тисяч карбованців державних капіталовкладень.

Згодом секретар Волинського обкому Леонід Палажченко проситиме виділити гроші з резервного фонду. А після здачі в експлуатацію споруду передадуть на баланс міському об'єднанню готельного господарства. Офіційно - тут мали приймати іноземних гостей. Коли у країні сталися "перетрубації", готель для членів іноземних делегацій раптом став на папері "гуртожитком обкому КПУ", в 1991-му під такою назвою "Кручу" передали на баланс загального відділу облвиконкому.

Через 9 років після здачі в експлуатацію, коли СРСР рухнув додолу, ці вихованці адресували листа тодішньому нардепу від Волині Андрієві Бондарчуку із проханням віддати "Кручу" на баланс інтернату.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, готелі, аукціон
В тему