17 Грудня 2019
Новини

У Луцьку розпочався міжнародний форум журналістів (фото)

У Луцьку розпочався міжнародний форум журналістів (фото)

У Луцьку стартував Транскордонний форум журналістів. Подія триватиме три дні, а саме 16-18 грудня.

В перший день відбулось відкриття Форуму, учасники почули вітальне слово організаторів із трьох країн: України, Польщі та Білорусі. Також в конференц-залі луцького готелю «Україна» була презентація діяльності Програми Транскордонного Співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020, повідомили організатори.

Програма транскордонного співробітництва (ТКС) Польща-Білорусь-Україна вже 15 років підтримує процеси розвитку на прикордонній території Польщі, Білорусі та України шляхом фінансування різноманітних проектів. Усі проекти, що фінансуються у рамках Програми Польща-Білорусь-Україна, є некомерційними та сприяють поліпшенню якості життя мешканців східної Польщі та Західної України і Білорусі. Всі проекти, що фінансуються у рамках Програми, демонструють сильний транскордонний ефект не лише завдяки партнерству між інституціями цих трьох країн, але насамперед завдяки результатам діяльності та позитивному впливу цих проектів на прикордонні  території.

За розміром бюджету Програма Польща-Білорусь-Україна є найбільшою програмою ЄІС ТКС на кордонах ЄС - 165 млн. євро буде виділено з програми на проекти, спрямовані на захист та промоцію культурної та природної спадщини прикордонних територій, транспортну інфраструктуру регіонів, вдосконалення інфраструктури та роботи пунктів перетину кордону, а також розвиток служб охорони здоров'я та громадської безпеки. Більше можна дізнатись на сайті програми: http://pbu2020.eu/ua/pages/251

На даний момент відкрито 3-й Конкурс проектних заявок. Конкурс спрямований лише на проекти у тематичній цілі СПАДЩИНА у рамках обох пріоритетів: промоція місцевої культури та історії; промоція і збереження природної спадщини. Конкурс відкрито для мікропроектів (проектів з малим бюджетом), які реалізуються на території Програми:

 у Польщі: Кросненьський, Перемиський, Жешівський, Тарнобжезький, Хелмсько-Замойський, Пулавський, Люблінський, Бяльский, Остроленко-сєдлецький, Ломжинський, Білостоцький, Сувальський субрегіони;

у Білорусі: Гродненська, Брестська, Мінська (включаючи місто Мінськ) та Гомельська області;

в Україні: Львівська, Волинська, Закарпатська, Рівненська, Тернопільська та Івано-Франківська області.

Більше про конкурс можна прочитати за посиланням: http://pbu2020.eu/ua/pages/406

В рамках транскордонного форуму журналісти із України, Польщі та Білорусі впродовж трьох днів ознайомляться із проектами, які вже успішно реалізовуються у місті Луцьку і фінансуються Програмою Транскордонного Співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.

17 грудня заплановано ознайомлення учасників Форуму із проектами «Нове життя старого міста:  ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна», «Ефективна координація рятувальних заходів в Остролецько-Сєдлецькому субрегіоні Волинській області».

Варто зазначити, що термін реалізації проекту «Нове життя старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна» триває з 1.08.2018 до 31.07.2020 року. Його мета: підвищити туристичну привабливість історичних пам’яток прикордонного регіону Польщі та України шляхом створення спільного туристичного продукту на основі історичної та культурної спадщини. Партнерами проекту є Виконавчий комітет Луцької міської ради та Адміністрація міста Любліна (Республіка Польща).

Також для налагодження контактів між учасниками із трьох країн, в рамках Форуму у місті Луцьку заплановане спілкування у форматі «Світове кафе».

В наступних публікаціях будемо інформувати про подальший перебіг Транскордонного Форуму журналістів у Луцьку.

Тетяна Яцечко-Блаженко

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Фото, змі
В тему

Останні матеріали