17 Грудня 2019
Новини

Скільки лучан втратили членів сім’ї на війні

Скільки лучан втратили членів сім’ї на війні

У Луцьку мешкає понад 55 членів сімей загиблих у війні на Донбасі бійців.

Про це під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови сьогодні, 17 грудня, повідомила директор департаменту соцполітики Вікторія Майборода, пише ІА Волинські новини.

З її слів, станом на 17 грудня у Луцьку – понад 2300 чоловік, які мають статус учасників бойових дій. Окрім того на території міста проживає 55 членів сімей загиблих бійців.

Натомість, у приєднаному до Луцька Прилуцькому старостинському окрузі – 56 учасників бойових дій, кількість членів сімей загиблих бійців – один.

Окрім того, у зв’язку з приєднанням Прилуцької ОТГ до Луцька, члени профільної комісії рекомендували депутатам змінити у тексті Програми підтримки учасників бойових дій, добровольців, членів сімей загиблих та померлих під час виконання завдань у зоні ООС бійців. Зокрема, формулювання «місто Луцьк» пропонують доповнити словами «населені пункти Прилуцького старостинського округу», а слово «бюджет міста» замінити на «бюджет Луцької ОТГ», та внести відповідні зміни до бюджету. Ці зміни повинні передбачати соціальну підтримки сімей учасників бойових дій, або членів сімей загиблих та померлих воїнів, які мешкають на території Прилуцької ОТГ.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, війна на сході україни, загибель
В тему