16 Грудня 2019
Новини

Висновки експертизи не збігаються, - ЗМІ про справу Шеремета (відео)

Висновки експертизи не збігаються, - ЗМІ про справу Шеремета (відео)

Міністерство внутрішніх справ України використало документ, підписаний чотирма експертами, включно з британцем Іваном Бірчем, для обґрунтування затримання Андрія Антоненка, Юлії Кузьменко та Яни Дугарь як «підозрюваних у вбивстві» Шеремета.

За даними Слідство.Інфо, висновки експертизи суперечать один одному: психологічна експертиза встановила, що люди на відео та підозрювані ідентичні, портретна експертиза не може назвати їх ідентичними, а експертиза ходи вважає докази «умовно-достатніми», - пише НВ.

Зокрема, судовий експерт Катерина Педько під час портретного дослідження не змогла ідентифікувати Юлію Кузьменко як жінку з камер відеоспостереження, яка, за версією слідства, підклала вибухівку під автомобіль.

Свій висновок вона обґрунтувала «низькою якістю» скріншотів з відео з місця злочину та «несприятливими умови зйомки».

Королівський експерт Великої Британії Бірч під час криміналістичного аналізу ходи прийшов до висновку, що є «умовно-достатні докази» на підтвердження того, що особа з відеозапису є підозрюваною особою.

Згідно з іншою експертизою, яку провів Бірч для українських правоохоронців, жінка, яка проводила розвідку в районі вчинення злочину, жінка, яка підкладала бомбу, та жінка, яка, можливо, підірвала машину — з суттєвою ймовірністю — одна й та сама людина.

«Цей документ не містить однозначних висновків, що люди на відео і підозрювані — ті ж самі особи», — заявили журналісти.

12 грудня 2019 року про підозру у вбивстві Шеремета повідомили трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугарь, волонтеру і дитячому медику Юлії Кузьменко, а також музиканту і ветерану АТО Андрію Антоненку, всі вони затримані. Подружжя Владислав і Інна Грищенки, також учасники АТО, були затримані по іншій справі, але є фігурантами справи про вбивство Шеремета.

Слідство вважає Антоненка організатором, а Кузьменко — безпосереднім виконавцем вбивства Шеремета.

За версією слідства, Дугарь «проводила розвідку» біля будинку Шеремета і фотографувала на мобільний телефон камери спостереження навколо місця злочину.

Правоохоронці назвали основним мотивом вбивства Шеремета спробу дестабілізувати соціально-політичну ситуацію в країні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна
В тему