15 Грудня 2019
Новини

Дискусії та тренінги: у Луцьку вдруге відбувся ВолиньNGOФорум (фото)

Дискусії та тренінги: у Луцьку вдруге відбувся ВолиньNGOФорум (фото)

Більше сотні громадських активістів, представників органів влади та міжнародних донорських організації зібралися  13 грудня у Луцьку в рамках Волинь NGO Форуму 2019.

Мета – поговорити про актуальні проблеми громадського сектору та обмінятися досвідом реалізації успішних ініціатив, повідомили організатори.

«Подібний захід відбувається вже вдруге. Минулого року ми акцентували увагу на особливості співпраці громадських організацій та влади. Цього разу багато говоримо про професійність громадського сектору, про зміну в підходах діяльності та фінансову спроможність», - розповіла організаторка Форуму, керівниця Волинського Інституту Права Ірина Гайдучик.

Чи можливе громадянське суспільство без громадян? В яких одиницях вимірюється рівень організаційного розвитку громадських організацій? Чому про громадські організації мало пишуть у ЗМІ? Чи має шанс громадський сектор стати «замовником» трендів розвитку? Мережування: тренд чи необхідність? Відповіді на ці запитання учасники Форуму могли почути під час мотиваційних виступів авторитетних всеукраїнських експертів, дискусій та майстер-класів.

Родзинкою цьогорічного Форуму стали зустріч з донорами та  презентація аналізу діяльності громадського сектору Волині у 2019 році. Так, на Волинь NGO Форум 2019 завітали представники Посольства Сполучених Штатів Америки, міжнародного фонду «Відродження», ІСАР Єднання, програми EGAP, Програми розвитку ООН в Україні. Всі вони розповіли про особливості співпраці з громадським сектором та поінформували присутніх про поточні та майбутні конкурси підтримки проектів.

«Рада, що усі заходи Форуму користувалися популярністю серед його учасників. Активні дискусії, багато запитань до спікерів – свідчення того, що для волинського громадського сектора важливі такі заходи. Адже це не лише можливість поділитися досвідом, отримати нові знання, а й нагода узгодити спільні дії для розвитку Волині», – зазначила Ірина Гайдучик.

Довідково:

Форум організувала Обласна молодіжна громадська організація «Волинський Інститут Права» за підтримки ПРООН в Україні та Міністерства закордонних справ Данії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луцьк
В тему