13 Грудня 2019
Новини

У Львові поліцейський вимагав хабар від студентів

У Львові поліцейський вимагав хабар від студентів

Поліцейського затримали, коли він отримував 4 тисячі доларів.

Слідчі Державного бюро розслідувань (ДБР) затримали оперуповноваженого одного з відділів поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області та його близького родича під час одержання ними 4 тис. доларів хабаря від студентів, повідомляє пресслужба ДБР.

За попередньою інформацією, правоохоронець у змові з своїм рідним братом вимагали від студентів-учасників бійки сплатити хабар за непритягнення їх до кримінальної відповідальності за хуліганство. У разі відмови надати гроші, правоохоронець погрожував студентам виключенням із закладів освіти та ув'язненням. Зловмисників затримали під час одержання хабаря.

Кваліфікація: прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою предметом якого була неправомірна вигода у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно з вимаганням неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінальний кодекс України)

У разі доведення вини, затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, львів, Корупція, хабар
В тему