8 Грудня 2019
Новини

«Червоні лінії для влади»: у Києві на Майдані триває кількатисячне віче (відео)

«Червоні лінії для влади»: у Києві на Майдані триває кількатисячне віче (відео)

У Києві на Майдані близько 5 тисяч людей зібралися на віче «Червоні лінії»

Про це передає кореспондент РБК-Україна.

Перед мітингувальниками виступають депутати Верховної ради від партій "Голос" і "Європейська солідарність".
Зокрема, депутат від "ЄС" і екс-спікер Ради Андрій Парубій. "Ми тут, щоб показати "червоні лінії" для влади", - заявив він.

Організатори мітингу заявляють, що метою акції є привернути увагу президента України Володимира Зеленського до неприпустимості капітуляції України за результатами зустрічі у форматі нормандському.

Нагадаємо, перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий заявив, що в Києві напередодні зустрічі в нормандському форматі, 8 і 9 грудня, відбудеться кілька масових акцій. До забезпечення громадської безпеки на масових акціях були залучені підрозділи поліції, Національної гвардії та рятувальників.

Зазначимо, три фракції Верховної ради України "Європейська солідарність", "Голос" і "Батьківщина" вимагають від президента Володимира Зеленського на саміті "нормандської четвірки" дотримуватися "червоних ліній".

«Завтра відбудуться переговори у нормандському форматі, і від їх успішності залежить майбутнє країни. В цей день не повинно бути політики та боротьби — тільки державницька позиція для України. Червоні лінії будуть дотримані, а наші території — повернуті», — підкреслив Разумков.

Також голова ВР додав, що підтримує президента Володимира Зеленського і вірить у перемогу України.

9 грудня в Парижі пройде зустріч лідерів країн нормандського формату (України, Німеччини, Франції та РФ) щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Не виключена особиста зустріч президентів України та РФ Володимира Путіна і Володимира Зеленського. На ній, зокрема, може бути підняте питання про новий контракт на транзит російського газу по українській території.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, мітинги, київ
В тему