6 Грудня 2019
Новини

На «тютюнового короля» зі «Слуги народу» завели кримінал (відео)

На «тютюнового короля» зі «Слуги народу» завели кримінал (відео)

У НАБУ відкрили кримінальне провадження щодо народного депутата із фракції "Слуга народу" Андрія Холодова.

Детективи НАБУ взялися за нардепа після журналістського розслідування про його тютюновий бізнес, передає "Радіо Свобода".

"4 грудня детективами НАБУ внесено відомості в ЕРДР за фактом можливого вчинення кримінального злочину, передбаченого ч.2. Ст.15, ч.2. 364 Кримінального кодексу України, а саме: закінченого замаху на вчинення злочину у вигляді зловживання владою або службовим становищем" , – повідомили в Бюро.

Нагадаємо, що журналісти викрили сімейну схему народного депутата Холодова, що володіє через компанію на Кіпрі тютюновим бізнесом, який має торгові точки по всьому Києву.

При цьому сам політик заперечував наявність у нього сигаретного бізнесу. Однак журналісти визначили, що саме комітет Холодова лобіював закон, який стосується тютюнового ринку.

Так, в жовтні Верховна Рада прийняла законопроект №1049 з правкою №8, якій змінюється формула перерозподілу доходів між різними учасниками ланцюжка з торгівлі сигаретами.

Андрій Холодов

До винесення в зал на голосування ця правка пройшла через комітет з питань фінансів, податкової та митної політики, її підтримав голосуванням і публічно лоббірова заступник голови комітету Холодов.

При цьому нардеп також заперечував, що є "бенефіціаром" даної правки. Після відходу від відповіді, він звертався до керівника секретаріату комітету, запитуючи, чи мають право журналісти підходити до народних депутатів і спілкуватися з ними до початку засідання.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: набу, кримінал, слуга народу
В тему