5 Грудня 2019
Новини

Трампа потурбували через Коломойського і «ПриватБанк»

Трампа потурбували через Коломойського і  «ПриватБанк»

Президент США Дональд Трамп повинен звернути пильну увагу на суперечку між Україною і МВФ з приводу скандалів навколо «ПриватБанку».

Про це в статті для FP написав оглядач Кріс Міллер, - пише Оbozrevatel.

Він зазначив, що на кону 5 млрд доларів і відновлення контролю над банківською системою країни, в якій олігархи протистоять уряду України і її західним прихильникам.

«Битва ризикує підштовхнути уряд України до банкрутства і економічної кризи. Поки Білий дім, схоже, цього не помітив», - пише журналіст.

Він намагається відповісти на питання: чому українські лідери можуть повернути «Приватбанк» Коломойському?

«Новий президент України Зеленський позиціонує себе як антикорупціонера. Але у нього довга історія ділових відносин з Коломойським з тих днів, коли комедійне шоу Зеленського транслювалося на телеканалі Коломойського. Деякі думають, що Зеленський в боргу перед Коломойським. Швидше за все, Зеленський побоюється, що, якщо він переступить через Коломойського, олігарх направить свій телеканал проти Зеленського, нападаючи на президента і знижуючи його популярність», - написав Міллер.

Він також підкреслив риторику МВФ і західних партнерів України: Україні буде важко отримати подальшу фінансову підтримку, поки Київ не гарантує скасування націоналізації «ПриватБанку».

«Найближчим часом Київ вимагає більшого фінансування з боку МВФ, без якого йому буде важко оплачувати рахунки наступного року. Коломойський стверджував, що Україна має поліпшити відносини з Росією і не дивитися на Захід. Він навіть припустив, що, якщо МВФ не надасть більше готівки, можливо, це зробить Росія», - додав він.

«Президентство Зеленського на роздоріжжі. МВФ навряд чи буде надавати подальшу допомогу без гарантій, що гроші будуть витрачені в належний спосіб. В.о. посла США в Києві Вільям Тейлор публічно попередив Зеленського про вплив Коломойського. Але Трамп і держсекретар Майк Помпео мовчали. Якщо самопроголошений американський борець із корупцією справді стурбований верховенством закону в Україні, то зараз саме час щось сказати», – підкреслив Міллер.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: дональд трамп, приватбанк, ігор коломойський, володимир зеленський
В тему