5 Грудня 2019
Новини

У рівненській школі побили школярку з ДЦП

У рівненській школі побили школярку з ДЦП

У 9-ій школі Рівного дівчина до крові побила 11-річну однокласницю з ДЦП.

Це вже не перший випадок у навчальному закладі, коли б'ють дітей з інвалідністю, пише Рівне Вечірнє.

Мама потерпілої Вероніка Геращенко написала заяву в поліцію. Правоохоронці за фактом побиття відкрили кримінальне провадження.

"Раніше у класі Наді навчався хлопчик з вадами слуху. Якось троє хлопців скрутили його і намагалися налити води йому в слуховий апарат. Після цього мама перевела його до іншої школи. Якось і Надю били троє хлопців ногами в живіт. Проте тоді мене переконали, що проблема саме в моїй дитині", – розповіла Геращенко.

Після першого побиття дівчинка замкнулася в собі і перестала розповідати батькам про те, що відбувається в школі. Проте нещодавно Надю знову побили.

"Минулого тижня на уроці інформатики Надя не могла знайти презентацію, яку готувала вдома. Однокласниця Маша почала її дражнити, що вона брехуха. Під час сварки Надя не витримала і дала Маші ляпаса. Та вдарила у відповідь", – пояснила Геращенко.

Наступного дня за рогом школи Машина подруга побила до крові дівчинку з ДЦП, наказувала, щоб та більше не піднімала ні на кого руку, а потім втекла. Інцидент через вікно побачила психолог, яка викликала маму потерпілої до школи.

"Ситуація дуже неоднозначна. Справа в тому, що Надя – дуже емоційна, часто зривається, коли її провокують, і дозволяє собі підняти руку. Ми розмовляємо зі всіма учасниками конфлікту. Психолог постійно працює з Надею", – відзначила Тетяна Заїка, класний керівник.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: рівне, булінг, Надзвичайні події
В тему