3 Грудня 2019
Новини

Це вже не просто "зрада": з армії намагаються "злити" легендарного танкіста (фото)

Це вже не просто

Гучний скандал сколихнув Збройні сили України.

 Герой України Євген Межевікін не пройшов атестацію, проведену у його військовій частині. За результатами атестації він отримав "трійку" і тепер буцімто не відповідає займаній посаді". Про провалену атестацію розповів сам танкіст Євген Межевікін у своєму фейсбуці, передає 24 канал.

"Літвінов молодець! Тепер за результатами атестації мене потрібно прибрати з посади. Начальник, якому місце на лаві підсудних, оцінює своїх підлеглих. На початку 2019-го підмінити не вдалося, тому чекали рік", – заявив військовий.

Волонтер Роман Синіцин заявив, що у такий спосіб легендарного танкіста намагаються прибрати зі Збройних сил України.

"Якщо хто не знає, "Адам" – Герой України. Один з найкращих танкістів. Скільки він російських танків, бронетехніки і живої сили з своїм екіпажем спалив на "взльоті" Донецького аеропорту, ніхто достеменно не знає. Багато! Дуже! І не тільки в ДАПі", – розповів волонтер.

Що відомо про Євгена Межевікіна?

Підполковник Євген Межевікін – справжня жива легенда російсько-української війни. Підполковник Збройних сил України, заступник командира 1-ої окремої танкової бригади.

У ході російсько-української війни на Донбасі брав участь у боях за Донецький аеропорт і Піски. За час війни пройшов шлях від командира роти до заступника командира бригади.

Нагороджений низкою звань, медалей та орденів:

  • Звання Героя України з врученням ордена "Золота Зірка";
  • Орден Богдана Хмельницького ІІ та ІІІ ступенів;
  • Медалі Міністерства оборони "15 років Збройним Силам України", "15 років сумлінної служби", "За сумлінну службу" III ступеня;
  • Нагрудний знак начальника Генерального штабу "Слава і честь";
  • Орден "Народний Герой України";
  • Нагрудний знак "За оборону Донецького аеропорту".

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Корупція, Україна, збройні сили україни, скандал
В тему