3 Грудня 2019
Новини

В косметичних засобах знайшли супербактерії, які шкодять здоров'ю

В косметичних засобах знайшли супербактерії, які шкодять здоров'ю

Блендери, туш, блиск для губ та інші косметичні засоби забруднені потенційно небезпечними для життя супербактерії.

Це показало дослідження Університету Астон. Воно стосувалося засобів для макіяжу, які знаходяться в косметичках, а не на полицях магазинів, про це повідомляє nv.ua

Засоби для макіяжу, які щодня використовуються мільйонами людей в Великобританії, заражені потенційно смертельними бактеріями, такими як E. coli і Staphylococci, тому що більшість з цих засобів не очищаються і використовуються набагато довше, ніж дозволяє термін придатності. Дослідження провели доктор Амрен Башир і професор Пітер Ламберт зі Школи наук про життя і здоров’я Астонського університету.

Ці бактерії, які можуть викликати захворювання від шкірних інфекцій до зараження крові, якщо їх використовувати поблизу очей, рота, порізів або саден, були виявлені в дев’яти з десяти продуктів. Цей ризик посилюється у людей з ослабленим імунітетом, у яких більше шансів заразитися від патогенних бактерій.

Мікробіологи вивчили в цілому 467 продуктів з п’яти категорій: помада, підводка для очей, блиск для губ, туш для вій і спонж-блендери для нанесення тональної основи. Косметику пожертвували британки, які зацікавилися оголошенням вчених в соціальних мережах.

Було встановлено, що навіть відносно нові косметичні блендери — губки, які використовуються для нанесення засобів для догляду за шкірою, — містять найвищі рівні потенційно шкідливих бактерій — переважна більшість (93%) ніколи не очищалося, незважаючи на те, що понад дві третини падали на пол в якийсь момент під час використання.

Дослідники Aston виявили, що ці продукти особливо схильні до забруднення, оскільки після використання вони часто залишаються вологими, що створює ідеальне середовище для розмноження шкідливих бактерій.

Керівництво ЄС надає маркам косметики строгі гігієнічні стандарти виробництва і стверджує, що E. coli, зокрема, не можна тримати в будь-якої концентрації в нових косметичних продуктах. Тим не менш, у даний час існує обмежений захист споживачів від ризиків забруднення продуктів під час використання.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: косметика, медицина
В тему