3 Грудня 2019
Новини

Росія і США хочуть нову угоду про ядерну зброю (відео)

Росія і США хочуть нову угоду про ядерну зброю (відео)

Росія хоче домовитись із США щодо контрою озброєння та ядерної зброї, про це заявив Президент США Дональд Трамп.

Про це американськи президент сказав під час зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом на полях 70 саміту Альянсу у Лондоні, передає U.S. News.

Трамп наголосив, що РФ захотіла укласти нову угоду кілька тижнів тому, окрім цього сторони прагнуть залучити до підписання договору також Китай.

"Я повинен це сказати, Росія хоче укласти угоду щодо контролю над озброєнням... Росія захотіла укласти угоду нещодавно, десь два тижні тому. Росія дуже хоче укласти угоду щодо контролю над озброєнням та ядерної зброї", - сказав Трамп.

Як повідомлялося, 1 лютого США оголосили про рішення призупинити участь у ДРСМД з 2 лютого. Про цей намір США заявляли ще в середині січня. Цьому передувало звинувачення Росії в порушенні договору, оскільки остання, за словами представників американського Держдепу, розробляє крилаті ракети наземного базування середнього радіусу дії. І це прямо порушує договір. Президент США Дональд Трамп уже заявив, що Сполучені Штати почнуть підготовку військової відповіді на порушення Росією зобов'язань. Президент РФ Володимир Путін у відповідь заявив, що РФ призупиняє участь у ДРСМД і починає розробку гіперзвукової ракети. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: зброя, росія, сша
В тему