2 Грудня 2019
Новини

На Волині просять збільшити тариф на газ

На Волині просять збільшити тариф на газ

Національна комісія схвалила новий тариф  для АТ «Волиньгаз», який у 1,5 рази менше собівартості доставки газу споживачам.

Проте у компанії зауважують, що це призведе до того, що в 2020 році збитки АТ «Волиньгаз» становитимуть 59,1 млн грн, - йдеться на сайті «Волиньгазу».

НКРЕКП схвалила для АТ «Волиньгаз» тариф на доставку газу на рівні  0,95 коп за 1 куб.м, в той час як фактична собівартість робіт з доставки газу становить 1,47 грн за куб.м.

АТ «Волиньгаз» наполягає на необхідності встановлення тарифу на доставку газу на економічно обґрунтованому рівні. Адже новий тариф не забезпечує належне фінансування робіт та матеріалів, необхідних для безпечного та стабільного газозабезпечення.  Він приведе до того, що в 2020 році збитки АТ «Волиньгаз» складуть 59,1 млн грн.

Разом з тим, символічна зміна тарифу на доставку газу не дає можливості підняти зарплати працівникам АТ «Волиньгаз»  хоча б до рівня середнього для промисловості. Через це в компанії  продовжиться відтік кадрів, який вже перевищує 9,4 % на рік.

Новий тариф, який вступає в дію з 1 січня 2020 року, майже не відчутний для клієнтів АТ «Волиньгаз», бо річні витрати на доставку газу в мешканців квартир із газовою плитою зростуть на 29 грн, а для приватних будинків із газовим опаленням на 347 грн. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: волиньгаз, гроші
В тему