2 Грудня 2019
Новини

Митрополит Михаїл відслужив літургію у храмі Стамбула (фото)

Митрополит Михаїл відслужив літургію у храмі Стамбула (фото)

У неділю, 1 грудня, у храмі святителя і чудотворця Миколая у Стамбулі вперше українською мовою звершили літургію ієрархи Православної Церкви України.

Її служили митрополит Луцький і Волинський Михаїл та архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, у співслужінні архімандрита Харлампія, який опікується українською громадою в Стамбулі, протоієрея Володимира Вакіна, ректора Волинської православної богословської академії, та диякона Михайла Омельяна, старшого викладача Київської православної богословської академії. За богослужінням молилася українська громада Стамбула, а також представники Української держави – заступник Міністра закордонних справ Василь Боднар, Посол у Туреччині Андрій Сибіга та Генеральний консул у Стамбулі Олександр Гаман. Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

Звертаючись до присутніх після Божественної літургії, митрополит Михаїл подякував Вселенському Патріарху Варфоломію за велику турботу, яку він має про Україну, не лише надавши Томос про автокефалію Української Церкви, але продовжуючи й далі трудиться для того, щоби Православна Церква України увійшла у повне спілкування з іншими Помісними Церквами.

Архієпископ Євстратій зауважив, що сьогоднішній день – 1 грудня – для всіх українців є особливим, адже саме 1 грудня 1991 року ми як народ підтвердили своє прагнення жити у незалежній державі.

Єпископ Галікарнасський Адріан від імені Вселенського Патріарха привітав українську громаду Стамбула, яка перебуває під опікою Його Всесвятості та має можливість у цьому храмі святителя і чудотворця Миколая здійснювати богослужіння рідною мовою.

«Український народ є дуже набожний і близький до Бога, і є честю для всіх нас те, що ми тут разом є вірними дітьми Вселенської Патріархії», – зазначив єпископ.

На завершення слово мав заступник Міністра закордонних справ Василь Боднар, який відзначив, що тут у спільній молитві рідною мовою українці отримали ще одну нагоду відчути дух єднання, навіть живучи за кордоном.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: церква, православна церква україни, Світ
В тему

Останні матеріали