26 Листопада 2019
Новини

Базарна війна у Луцьку: «отвєточка» від підприємців (відео)

Базарна війна у Луцьку: «отвєточка» від підприємців (відео)

Підприємці на Центральному ринку Луцька розпочали збір підписів під зверненням до виконувача повноважень голови Луцької міської ради, заступників та до голів фракцій.

Про це повідомляє Суспільне Волинь.

Підприємець Юрій Здіховський говорить, - в документі йдеться про те, що переносити торгівлю з вулиці Глушець,1 на територію ТзОВ «Дельта-7» у торгівельний комплекс «Новий ринок», - не будуть. Він знаходиться який на околиці міста в селі Рованці. В поясненні йдеться про неналежну інфраструктуру нового ринку та погане транспортне сполучення. У Луцькій міській раді пропонують меморандум із спеціальними умовами для переїзду.

На Центральному ринку Юрій працює 8 років, платить 117 гривень за квадратний метр. Продає телефони та аксесуари. 

Підприємець Юрій Здіховський зазначив: «Для мого бізнес це буде кінець, вже можна ставити хрест відразу, бо за таким товаром туди люди не підуть. Люди приходять сюди за продуктами, і купують супутні товари. Поряд інститути, школи, клієнтський потік дуже великий».

Костянтин Петрочук, заступник Луцького міського голови: «Практично одноголосно було прийняте рішення міською радою про не продовження оренди Облспоживспілки. Це 2,2 гектари, на якій розташована права частина ринку. Є намір звільнити усю територію біля замку, що зробити благоустрій, розроблятимемо концепцію території. Ми будемо робити так, щоб приміські автобуси з Ковеля та Львова їхали на другу автостанцію, яка поряд ринку, що дасть додаткових клієнтів».

Він каже: напередодні прийняли рішення створити реєстр осіб, які підпишуть зобов’язання щодо добровільного переїзду на нове місце. Реєстр формуватимуть до кінця тижня. Зобов’язання про добровільний переїзд передбачає демонтаж контейнерів до 15 грудня.

Марта Кандиба, голова правління Облспоживспілки: «Ці торгівельні місця на нашому майні, відповідно, підприємців висилити, поки мають з нами договори, - неможливо. Верховний суд прийняв рішення і визнав наш майновий комплекс, а це 13 об’єктів».

Коментуючи ситуацію з орендою ринку, заступник Луцького міського голови Костянтин Петрочук сказав, що підприємців просять звільнити територію, яку давали під оренду Облспоживспілці. Він каже: до їхнього майна не мають відношення.

На відео «Новий ринок», сюди пропонують підприємцям переїжджати. Його співвласник Анатолій Цейко говорить, що ринок створений у 2009 році.

У новому місці підприємцям пропонують пільгові умови оренди.

Анатолій Цейко, співвласник «Нового ринку»: «Три місяці будуть працювати безкоштовно, далі квартал 40% від кінцевої плати – 90 грн, на центральному 115, потім три місяці 70%, наступний квартал 85%. Усі норми пожежні витримано, великі проходи, є три гідранти, туалети: 20 кабінок жіночих, є чоловічі, для людей з інвалідністю, є електропідстанція 1260 Кв, цього аж забагато».

Пільгові умови передбачені в меморандумі, який пропонує міська рада. Підприємці збирають підписи і готують свій меморандум.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Політика, Волинь, луцьк
В тему