26 Листопада 2019
Новини

До 12 років тюрми «світить» волинянину, який напав на депутата

До 12 років тюрми «світить» волинянину, який напав на депутата

Це не єдиний злочин, який скоїв житель Камінь-Каширського району щодо депутата обласної ради.

Маневицька місцева прокуратура затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення 38-річним мешканцем села Бузаки Камінь-Каширського району злочинів, пов’язаних із незаконними діями зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами, а також пошкодження майна шляхом вибуху, розбою з проникненням у житло та незаконного заволодіння автомобілем, повідомляють у прокуратурі Волині.

Уночі 8 травня 2019 року зловмисник кинув на подвір'я приватного домогосподарства у Камені Каширському, власником якого є один із депутатів Волинської обласної ради, саморобний вибуховий пристрій, пошкодивши  вибухом майно.

Над ранок 20 травня 2019 року він замаскувався накладною бородою та перукою, взяв із собою електрошоковий пристрій й споряджений бойовими патронами пістолет із глушником, проник через паркан на те ж обійстя й, скориставшись заздалегідь підготовленими дублікатами ключів, зайшов у будинок.

У помешканні зловмисник напав на господаря, ударив шокером та, приставивши до голови пістолет, почав питати, хто є в хаті.

Почувши, що на шум поспішають члени родини господаря, нападник став утікати. Надворі він заволодів автівкою, проте не зміг виїхати з подвір'я та мусив тікати пішки.

Невдовзі нападника затримали правоохоронці, які згодом вилучили сховані ним у лісі пістолет, глушник та набої.

Нині громадянина обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 187, ч.1 ст. 263, ч.2 ст. 194, ч. 2 ст. 289 КК України, й невдовзі він постане перед судом, який і обере йому міру покарання.

За вчинення таких злочинів Кримінальним кодексом України передбачене покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, напад, Надзвичайні події, депутати
В тему

Останні матеріали