22 Листопада 2019
Новини

Прогноз погоди на вихідні, 23 і 24 листопада

Прогноз погоди на вихідні, 23 і 24 листопада

У вихідні, 23 і 24 листопада, на території України очікується морозна і вітряна погода. Дощі пройдуть лише на заході країни, тож на дорогах спостерігатиметься ожеледиця.

Водночас після цього знову прийде потепління. Про це повідомила синоптик Наталія Діденко на своїй сторінці у Facebook.

"Потужний східний антициклон із красивим кіношним ім’ям Quincy вихідними й надалі нас виморожуватиме, але – дзуськи. Прогностичні моделі вказують на збільшення опадів та потепління з 28-го листопада. Це – щоб вам було легше сприймати градуси суботи та неділі", – підбадьорила вона українців.

З’явився неочікуваний прогноз погоди на вихідні в Україні
З’явився неочікуваний прогноз погоди на вихідні в Україні

Діденко зазначила, що 23-24 листопада в Україні очікується вночі -3… -9 градусів, місцями навіть до -12. Удень, за її словами, буде "також не липень" – від 3 градусів морозу до 3-х тепла.

Трохи вищою температура повітря очікується у західних областях: удень +1… +5, на Закарпатті й на півдні Криму +4… +10 градусів.

Водночас на Заході, Сході та особливо в Приазов’ї продовжуватиме створювати небезпеку сильний, до штормових поривів, південно-східний вітер.

"Опади вихідними малоймовірні, бо ж – антициклон", – підкреслила синоптикиня.

У найближчі вихідні погоду визначатиме східний антициклон Quincy
У найближчі вихідні погоду визначатиме східний антициклон Quincy

Але додала, що у суботу, 23 листопада, в західних областях місцями, ймовірно, пройде невеликий чи то сніг, чи то дощ. Щоправда, за низької температури це призведе до слабкої ожеледиці.

"Водії, котрі їдуть на Захді України, і не думайте без зимової гуми подорожувати, може бути небезпечно", – закликала вона.

У Киві ж 23-24 листопада опадів не передбачається. Вітер буде хоч і не штормовим, але поривчастим. У нічні години поморозить до -4… -10, вдень у столиці очікується – 2… +2 градуси.

"Завтра, у роковини Голодомору, Сонце заходить о 16 годині 4 хвилини, якраз, коли запалюватимуть свічки пам’яті. Буде холодно, у Києві до 3-4 градусів морозу та ще й з поривчатим вітром. Одягніться тепліше, згадайте тих, хто тоді так страшно пішов за обрій разом із сонцем, не дочекавшись ясних днів..." – зворушливо підсумувала Діденко.

Підписуйся на наш Telegram. Отримуй тільки найважливіше!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: погода, Україна
В тему